20 lokakuuta, 2015

Italia osa 1 - lentopallon EM-kisat

1 2

Lähdettiin perjantaiaamuna aikaisin ajamaan kohti Tamperetta, sillä meidän lento lähti hieman ennen kello 11 aamulla. Lento Italiaan kesti suunnilleen kolme tuntia. Italiaan päästyä odotettiin tavaroiden saamista ja sitä, että saataisiin meidän vuokra-auto. Ne saatua lähdettiin kohti Fernoa, joka oli siis pieni Italialainen kaupunki noin viiden minuutin junamatkan päässä Busto Arsiziosta. jossa Suomen lohkon pelit pelattiin. Kauaa ei keritty meidän asunnolla olemaan kun lähdettiin jo kohti Bustoa. Mentiin ensin siellä syömään ja siitä sitten kohti pelipaikkaa, Palayamamay´ta. Perjantain peli Suomella oli siis Venäjää vastaan, josta tuli valitettavasti 3-0 häviö. Pelin jälkeen lähdettiin junalla takaisin kohti Fernoa.

DSC_0324
7

Lauantaina nukuttiin hieman pidempään, herättiin joskus kymmenen jälkeen. Lähdettiin joskus päivällä ensin kohti Busto Arsizion keskustaa ja kierreltiin siinä jonkin aikaa. Kiertelyn jälkeen lähdettiin syömään ja syömisen jälkeen kohti pelipaikkaa. Lauantaina Suomella oli vastassa Serbia. Perjantain tapaan pelistä tuli Suomelle 3-0 tappio. Pelin jälkeen lähdettiin kohti Vicolungon outletkylää. Siellä löytyi jos jonkinlaista kauppaa ja siellä kuluikin mukavasti pari tuntia. Löysin myös muutamia kivoja juttuja Nikeltä ja Asicselta! Outletkylässä kiertelyn jälkeen lähdettiin kohti Fernoa ja mentiin syömään.

3
4

Sunnuntaina herättiinkin aikaisin ja suunnattiin ensin aamupäiväksi Milanoon, Fernosta oli Milanoon alle tunnin junamatka. Milanossa mentiin ensin Duomon katedraalille, mutta paikalla oli todella paljon paikallisia juoksijoita, sillä samaan aikaan oli jokin "Run like a deejay" -juoksutapahtuma. Duomolta suunnattin kiertelemään muutamat kaupat. Kauppojen kiertelyn jälkeen lähdettiinkin metrolla kohti juna-asemaa, syötiin siellä ja sen jälkeen lähdettiin junalla takaisin kohti Busto Arsiziota. Viimeisessä alkulohkon pelissä Suomella oli vastassa Slovakia. Pelin panoksena oli jatkopaikka Em-kisoissa sekä paikka olympiakarsintaan tammikuussa. Suomi voitti pelin 3-0! Pelin jälkeen joukkue tuli vielä pelihallin pihalle tapaamaan suomalaisia katsojia. Sieltä suunnattiin käymään ensin Buston keskustassa ja sitten lähdettiin syömään Fernoon, jossa oli aivan älyttömän hyvää pitsaa, haha! Sen jälkeen istuttiin vielä hetki parin muun suomalaisen kanssa jossain paikallisessa pikku pubissa tai baarissa, mikä nyt olikaan.

5
8

Peleistä voi vaan sanoa sen, että sitä tunnelmaa ei voi kuvailla edes mitenkään. Se oli jotain aivan mieletöntä. Kun päästiin kotiin niin katsoin kahta peliä hetken nauhalta kotoa koska... jos joku katsoi pelejä niin Serbiaa vatsaan pelatussa pelissä oltiin ihan mukavan kauan tv-ruudussa siskon kanssa.. kamalaa. Ja sunnuntain Slovakia-pelin jälkeen vilahdetaan myös haastattelun taustalta pariinkin kertaan. Eli tarkkasilmäisimmät pelien katsojat on saattanut mut tvstä nähdä.. Mutta siis, kun katsoi hetken peliä niin tunnelma välittyi siitä jotenkin, mutta paikanpäällä se oli jotain ihan käsittämätöntä. Varsinkin sunnuntain Slovakiaa vastaan pelatun pelin jälkeen kun hieman vajaa 3000 (?) suomalaista huutaa Suomen voitettua. Tai koko pelin ajan hallissa oli mieletön tunnelma mutta voiton jälkeen.. ei sitä voi edes sanoin kuvailla!

6
DSC_0670

2 kommenttia:

 1. Näyttää siltä että teillä on ollut todella hauskaa :D
  ja oon muuten aina halunnut käydä Italiassa :'( .. ja maistaa italialaista pizzaa ;)

  ❀Cinderella Days❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo oli kyllä kiva ja hauska reissu :D toivottavasti pääset joskus sinne!

   Poista